Gratis juridische hulp bij letselschade door bedrijfsongeval

  • Maximale schadevergoeding
  • Zeer ervaren letselspecialisten
  • Reeds duizenden slachtoffers bijgestaan
  • Opgericht door ervaringsdeskundigen
  • Landelijk werkzaam

Ongeval melden

Onze letselschadespecialist neemt vrijblijvend telefonisch contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Ik heb letsel door

Bedrijfsongeval, wat nu?

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval, en zoekt u hulp bij het verhalen van de schadevergoeding? Een advocaat van SDW Advocaten kan u helpen! Wij beschikken over uitgebreide kennis en een schat aan ervaring in aansprakelijkheidsprocedures bij arbeidsongevallen. Wij zijn u dan ook graag van dienst! Lees verder voor de mogelijkheden.

Bij een bedrijfsongeval stellen de advocaten van SDW uw werkgever aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. Wij zetten ons maximaal in om de schadevergoeding op uw werkgever te verhalen!

 

Bedrijfsongeval, wat nu?

Bent u slachtoffer geworden van een bedrijfsongeval, ook wel arbeidsongeval, en zoekt u hulp bij het verhalen van de schadevergoeding? Een advocaat van SDW Advocaten kan u helpen! Wij beschikken over uitgebreide kennis en een schat aan ervaring in aansprakelijkheidsprocedures bij arbeidsongevallen. Wij zijn u dan ook graag van dienst! Lees verder voor de mogelijkheden.

Bij een bedrijfsongeval stellen de advocaten van SDW uw werkgever aansprakelijk voor de door u opgelopen letselschade. Wij zetten ons maximaal in om de schadevergoeding op uw werkgever te verhalen!

Wat is een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval of een arbeidsongeval is een ongeluk dat op de werkvloer plaatsvindt, waarbij een werknemer letsel oploopt. Dit verschilt dus van beroepsziekte, waarbij het opgelopen letsel voortkomt uit het dagelijks uitvoeren van de werkzaamheden. Denk bij bedrijfsongelukken bijvoorbeeld aan:

  • U wordt aangereden door een heftruck;
  • U valt over losliggende kabels en breekt uw enkel;
  • U raakt bekneld tussen een machine en de muur;
  • U valt van de laadklep van een vrachtwagen.

Wat moet ik doen bij een bedrijfsongeval?

Een arbeidsongeluk kan in het moment erg heftig en hectisch zijn. Het is dan verstandig om de volgende stappen aan te houden:

  1. Probeer rustig te blijven en het overzicht te behouden;
  2. Bel bij ernstige verwondingen direct 112;
  3. Meld het ongeluk direct bij uw leidinggevende;
  4. Maak foto’s van het ongeluk en uw letsel;
  5. Bezoek uw huisarts of de eerste hulp;
  6. Houdt bij welke kosten u als gevolg van het arbeidsongeval maakt;
  7. Neem contact met een juridisch adviseur voor de aansprakelijkheidsprocedure.

Uw werkgever is het verplicht om melding te maken van ernstige of zelfs dodelijk bedrijfsongevallen bij de arbeidsinspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zij beoordelen of het ongeluk verder onderzoek behoeft.

Helaas staat het uw werkgever vrij om u te ontslaan als gevolg van het bedrijfsongeval, bijvoorbeeld omdat uw werkgever bang is dat u uw werk niet meer volledig kan uitvoeren. Bij een vast contract is dit twee jaar na het ongeluk mogelijk, bij een flexibel contract kan dit per direct. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar u kan uw werkgever wel aansprakelijk stellen voor alle kosten en gemiste inkomsten die u misloopt door het arbeidsongeval.

Wanneer u tijdens uw proeftijd slachtoffer wordt van een bedrijfsongeval en daardoor uw werkzaamheden niet meer kunt uitvoeren, kan uw werkgever zonder reden de contractuele overeenkomst verbreken.

Wanneer SDW Advocaten inschakelen bij een bedrijfsongeval?

  • Na een bedrijfsongeval is het mogelijk dat u uw dagelijkse werkzaamheden niet meer uit kan voeren. Het kan zijn dat u uw arm of been heeft gebroken en daardoor tijdelijk op krukken moet lopen. Het is daarentegen ook mogelijk dat u blijvende schade oploopt. De gevolgen van een bedrijfsongeval kunnen dan ook variëren in ernst.

    U kunt de kosten van een arbeidsongeluk verhalen op uw werkgever. Zij betalen u dan, vaak vanuit een verzekering, een schadevergoeding voor het bedrijfsongeval. SDW Advocaten helpt u graag bij deze aansprakelijkheidsprocedure!

Waarom SDW Advocaten contacteren na een bedrijfsongeval?

  • Wij zetten alles op alles om het beste resultaat voor u te behalen;
  • Wij zijn een team van deskundige, ervaren letselschadespecialisten;
  • U kunt laagdrempelig contact met ons opnemen;
  • SDW Advocaten zijn duidelijk in hun communicatie;

Ik wil een second opinion over mijn bedrijfsongeval

Heeft u na een arbeidsongeval een rechtsbijstandsverzekeraar, letselschadebureau of letselschadejurist ingeschakeld en bent u ontevreden met hun bevindingen? Wij bieden u graag een second opinion! Uw dossier wordt voor een tweede keer grondig onderzocht, zodat we het onderste uit de kan voor u kunnen halen.

Verzekering van de werkgever

Werkgevers zijn doorgaans goed verzekerd tegen arbeidsongevallen middels een aansprakelijkheidsverzekering. Deze verzekering vergoedt de schade van werknemers bij allerlei soorten arbeidsongevallen. Een werkgever heeft doorgaans dan ook geen of weinig bezwaar tegen het claimen van de toegebrachte letselschade. U hoeft dan ook niet te vrezen dat het indienen van een schadeclaim ten koste gaat van de relatie tussen u en uw werkgever.

De voordelen van SDW advocaten

  • Gespecialiseerde belangenbehartigers;
  • Onze kosten worden vergoed door de aansprakelijke partij;
  • Laagdrempelig;
  • Communicatief vaardig;
  • Jarenlange ervaring in het bijstaan van slachtoffers;
  • Toegankelijk.

Onze advocaten pakken slagvaardig door in uw belang en bespreken in gewoon en duidelijk Nederlands wat de mogelijkheden en onmogelijkheden zijn.

Vragen over hulp na een bedrijfsongeval?

Heeft u vragen over wat u moet doen na een arbeidsongeval, of wilt u direct de hulp van onze advocaten inschakelen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen via onderstaand formulier. Wij zijn u graag van dienst!

Veel gestelde vragen

Wat is een bedrijfsongeval?

Een bedrijfsongeval, of een arbeidsongeval, is een ongeluk dat op de werkvloer plaatsvindt, waarbij een werknemer letsel oploopt. Deze ongevallen variëren in ernst. Denk aan een werknemer die uitglijdt over een gladde vloer en zijn of haar arm breekt, of een werknemer die tussen een machine bekneld raakt en daardoor in een rolstoel terecht komt.

Wat moet ik doen na een bedrijfsongeval?

Wanneer er bij een arbeidsongeval van een acute, dreigende situatie sprake is, dient u direct 112 te bellen. Meld daarna het bedrijfsongeval bij uw leidinggevende en maak foto’s van het ongeluk en de (letsel)schade. Probeer zo veel mogelijk getuigen van het ongeluk te verzamelen. Ga daarna onmiddellijk naar de huisarts. Maak bovendien notities van alle kosten die u als gevolg van het bedrijfsongeval moet maken.

Waar en wanneer dient u een bedrijfsongeval te melden?

Wanneer u slachtoffer bent van een bedrijfsongeval, is het belangrijk dat u zo veel mogelijk getuigenverklaringen verzamelt. Daarmee staat u sterker in uw schoenen bij het aansprakelijk stellen van uw werkgever. U dient middels een ongevallenformulier het bedrijfsongeval intern bij uw werkgever te melden. Dit formulier is vereist voor het aansprakelijk stellen van uw werkgever voor de opgelopen schade. Zorg dat u dus altijd over een kopie van dit document beschikt. Mogelijkerwijs dient u ook melding te maken van het arbeidsongeval bij de Inspectie Sociale Zaken en Welzijn. Neem contact op met uw leidinggevende en de Inspectie SZW om het ongeval te melden.

Wat zijn mijn rechten als slachtoffer van een bedrijfsongeval?

Een werkgever dient de veiligheid van de werknemer te allen tijde te kunnen bewaken. Bij een arbeidsongeval heeft de werknemer dan ook een juridisch sterke positie. In de meeste gevallen wordt uw volledige schade vergoed inclusief een smartengeldvergoeding (geld voor het leed dat u is aangedaan) en de kosten van de advocaat. Als werknemer, uitzendkracht (stagiaire) of zelfstandige hoeft u alleen aan te tonen dat u letsel heeft opgelopen tijdens de uitoefening van uw werkzaamheden. In beginsel staat hiermee de aansprakelijkheid vast.

Wie is aansprakelijk voor de kosten van letselschade na een bedrijfsongeval?

Bij een bedrijfsongeval waarbij sprake is van gebrekkige arbeidsomstandigheden, is uw werkgever wettelijk aansprakelijk. Uw werkgever is doorgaans verzekerd tegen letselschade bij arbeidsongevallen, dus u kunt met een gerust hart een schadeclaim bij uw werkgever indienen. Dit zal waarschijnlijk niet tot een verslechterde werkrelatie leiden.

Bedrijfsongeval wat te doen?

Van belang is om direct een huisarts of arts in het ziekenhuis te bezoeken. Daarnaast dient u uw leidinggevende in te schakelen en de Inspectie SZW (arbeidsinspectie).

Bedrijfsongeval wat nu?

Van belang is om direct een huisarts of arts in het ziekenhuis te bezoeken en om uw leidinggevende in te schakelen en de Inspectie SZW (arbeidsinspectie)

Verschillende rechten bij een bedrijfsongeval

In dit artikel leest u wat de verschillende rechten zijn bij een bedrijfsongeval.

Ons team

mr. J.L.A. (Jan) de Waard

Letselschadeadvocaat

mr. M. (Merlijn) Treur

Letselschadeadvocaat

mr. R.P. (Rienk) Sijbrandij

Letselschadeadvocaat

mr. T. (Tom) van Harten

Letselschadeadvocaat

mr. S.E. (Sabine) Patijn

Letselschadeadvocaat

S. (Sandra) Liefhebber

Officemanager

Onze service

Wij leveren u rechtshulp met vastberadenheid en betrokkenheid. Onze rechtshulp ziet niet alleen op het beoordelen van de aansprakelijkheid en de schade maar ook op vragen over arbeidsrecht, eigen verzekering of uitkering van het UWV.

Samen goed voor 45 jaar ervaring in letselschade

Gratis als aansprakelijkheid erkend is

Het verhalen van letsel-schade vereist vakkundig aanpak

Wij gaan voor het beste resultaat