mr. J.L.A. (Jan) de Waard

Op een Brabants gymnasium is mij de liefde geleerd voor kennis en studie. Als 15 jarige scholier wist ik dat ik zou gaan studeren. Mijn lerares klassieke talen heeft me geadviseerd om te kiezen voor een rechtenstudie. Ik heb haar raad ter harte genomen. In 1985 ben ik aan de Universiteit van Nijmegen gaan studeren.
Ik heb enorm genoten van mijn studietijd. Ik was me terdege bewust van het voorrecht om jarenlang in totale vrijheid te mogen werken aan mijn eigen ontwikkeling. Als slagroom op de taart mocht ik mijn studie afsluiten met een verblijf van bijna 4 maanden in Rome, mijn favoriete stad. Daar heb ik mijn scriptie afgerond en heb ik vooral genoten van Rome als een schatkamer vol kunst en cultuur.

Na mijn afstuderen heb ik mijn militaire dienstplicht vervuld als officier bij de Koninklijke Landmacht. Tijdens mijn 18 maanden in het leger (waarvan een klein jaar in Seedorf, Duitsland) heb ik tijd gehad om na te denken over wat ik daarna wilde doen. Ik ben na terugkeer in Nederland gretig en ambitieus gaan zoeken naar een mooie baan als jurist.

Inmiddels was de Berlijnse muur gevallen, de Koude Oorlog voorbij en werd Europa steeds meer een economische en juridische eenheid. Het waren ook juridisch gezien historische tijden. In 1993 werd het Nieuw Burgerlijk Wetboek van kracht. Een wetboek waaraan 37 jaar was gewerkt ! In Utrecht werd me in dat jaar een werkstage aangeboden bij een advocatenkantoor. Ik greep de uitdaging met beide handen aan. Nu kon ik eindelijk in de praktijk brengen wat ik had geleerd en laten zien wat ik kon. De werkstage verliep voorspoedig en ik werd beloond met een prachtige kans: ik mocht advocaat worden !

Sinds 1993 ben ik fulltime actief als advocaat en volledig verknocht aan Utrecht en het vak. Ik heb me gespecialiseerd in letselschade omdat ik daarin als mens en advocaat het best tot mijn recht kom. Ik vind het geweldig om mensen te kunnen helpen en elke zaak is weer anders. Sinds 2005 heb ik een eigen kantoor met Rienk Sijbrandij. Het leiding geven en het opleiden van jonge juristen geeft enorm veel voldoening.

Mijn werk vind ik prachtig maar ik besteed ook de nodige tijd aan mijn hobby’s beeldhouwen en schilderen. Overdag werk ik met hoofd en hart, ’s avonds met mijn handen.

De heer mr. J.L.A. de Waard heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Letselschaderecht (burgerlijk recht, slachtoffers)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de
Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd
hoofdrechtsgebied.