Kosten juridische bijstand

Kosten juridische bijstand

Ongeval melden

Onze letselschadespecialist neemt vrijblijvend telefonisch contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Kosten juridische bijstand

De Nederlands Orde van Advocaten verlangt van advocaten, dat zij vanaf 1 januari 1997 met hun cliënten afspraken maken betreffende de in rekening te brengen tarieven en kosten.

In beginsel is de aansprakelijke partij, op grond van artikel 6:98 en 6:96 Burgerlijk Wetboek, verplicht om de redelijke kosten van rechtsbijstand te vergoeden, als de aansprakelijkheid en het verband tussen schade en het schadetoebrengende evenement vast staat. Dit betekent dat u alle kosten voor de advocaat vergoed krijgt van de aansprakelijke verzekeraar.

De redelijkheid van deze kosten hangt af van factoren als de omvang van de schade, de ernst van het letsel en de complexiteit van de zaak. Bovendien is van belang dat er aantoonbare en vorderbare schade is. Sommige verzekeringsmaatschappijen zijn niet bereid de volledige kosten van de rechtsbijstand tussentijds te voldoen, zodat deze kunnen oplopen.

Hoewel de aansprakelijke partij verplicht is om de kosten van de advocaat te vergoeden, kan het toch voorkomen dat niet alle kosten worden betaald, terwijl de aansprakelijkheid en de schade wel vaststaan. Dat kan met name het geval zijn als er onevenredig veel contact is tussen advocaat en cliënt, zonder dat bijzondere omstandigheden dat kunnen rechtvaardigen, of als andere factoren dan het ongeval zelf een doorslaggevende rol spelen.

In de meeste zaken kunnen onze advocaten u precies vertellen wat de waarschijnlijkheid is van de erkenning van de aansprakelijkheid. Wanneer de aansprakelijkheid is erkend, zullen de kosten van onze advocaten worden vergoed door de aansprakelijke partij. Wij zullen op dat moment onze declaratie rechtstreeks indienen bij de aansprakelijke verzekeraar.

Onze service

Wij leveren u rechtshulp met vastberadenheid en betrokkenheid. Onze rechtshulp ziet niet alleen op het beoordelen van de aansprakelijkheid en de schade maar ook op vragen over arbeidsrecht, eigen verzekering of uitkering van het UWV.

Samen goed voor 45 jaar ervaring in letselschade

Gratis als aansprakelijkheid erkend is

Het verhalen van letsel-schade vereist vakkundig aanpak

Wij gaan voor het beste resultaat