Letsel door een dier?

Letsel door een dier?

Ongeval melden

Onze letselschadespecialist neemt vrijblijvend telefonisch contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Letsel door een dier?

Bent u gebeten door een hond? Heeft een (huis)dier letsel bij u veroorzaakt? Dan is in principe de eigenaar van het dier hiervoor aansprakelijk. Dit geldt ook indien de eigenaar van het dier het letsel niet heeft kunnen voorkomen.

Bij aansprakelijkheid voor dieren gaat het om “de eigen energie van het dier en het onberekenbare element dat daarin ligt besloten”. Denk hierbij aan een hond die u plots bijt, een trap van een paard, een hond die de weg op rent etc.

Het aanrijden van bijvoorbeeld een paard dat stilstaat komt niet voor rekening van de eigenaar van het paard. In dat geval is er immers geen sprake van eigen energie van het dier.

Ook kan er sprake zijn van eigen schuld. Indien het dier is uitgelokt, dan wel indien bewust het risico is aanvaard op letsel van een dier (zoals paardrijden bij een manege), dan kan in sommige gevallen de eigenaar slechts gedeeltelijk aansprakelijk worden gesteld.

Onze service

Wij leveren u rechtshulp met vastberadenheid en betrokkenheid. Onze rechtshulp ziet niet alleen op het beoordelen van de aansprakelijkheid en de schade maar ook op vragen over arbeidsrecht, eigen verzekering of uitkering van het UWV.

Samen goed voor 45 jaar ervaring in letselschade

Gratis als aansprakelijkheid erkend is

Het verhalen van letsel-schade vereist vakkundig aanpak

Wij gaan voor het beste resultaat