fbpx
Direct letselschade aanmelden

Rechtbank Zeeland-West-Brabant 9 januari 2020

Op 22 april 2016 vond in het kader van de viering van Koningsdag een uitje plaats van basisschool De Vlinderboom naar de Loonse en Drunense duinen. Op enig moment na de lunch blijkt dat een leerling van de school, die op het moment van het uitje 11 jaar is en in groep 8 zit, in een boom buiten de duinpan is geklommen en van een hoogte van ongeveer 5 meter naar beneden is gevallen.

Meer lezen

Arbeidsongeval met heftruck in magazijn

Hoge Raad 22-11-2019
Op 15-04-2010 heeft werknemer blijvend letsel opgelopen tijdens de uitoefening van zijn werkzaamheden. In eerste instantie wordt werkgever door de kantonrechter te Nijmegen niet aansprakelijk geacht. Het ontstaan van het ongeval zou aan werknemer zelf te wijten zijn.

Meer lezen

Hoge Raad: werkgever heeft geen regresrecht voor afgedragen pensioenpremie

Een werknemer is betrokken geraakt bij een verkeersongeval en daardoor arbeidsongeschikt geraakt. Op grond van artikel 6:107a lid 2 BW heeft de werkgever van de aansprakelijke verzekeraar vergoeding van de loonschade, welke zij ten gevolge van het ziekteverzuim van haar werknemer heeft geleden, gevorderd. De verzekeraar heeft een schadevergoeding betaald maar partijen zijn het niet eens over de vraag of de verzekeraar ook aansprakelijk is voor de afgedragen pensioenpremies tijdens het ziekteverzuim.

Meer lezen
1 2 3 6