fbpx
Direct letselschade aanmelden

Waarom is het zo belangrijk om getuigen te verzamelen bij een verkeersongeval?

Bent u betrokken geweest bij een verkeersongeval? Dan is het zeer belangrijk om zo veel mogelijk bewijs te verzamelen. Getuigen en ander bewijsmateriaal speelt namelijk een cruciale rol in het proces waarin bepaalt wordt of u recht heeft op een schadevergoeding of niet. Er moet namelijk kunnen worden vastgesteld hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren en of er eventueel verkeersfouten gemaakt zijn. In dit artikel vertellen wij dan ook graag meer over het belang van getuigen. Lees dus snel verder!

Meer lezen

WAM verzekeraar aansprakelijk voor schade aan paard dat schrikt van een voorbijrijdende auto

Een automobilist rijdt over het privéterrein van de eigenaar van een paard. Hierbij wijkt de automobilist af van de verharde weg en rijdt over het pad dat zich tussen de rijbak en de stapmolen bevindt. Een paard dat zich in de stapmolen bevindt, schrikt hier zo van dat het ten val komt als gevolg waarvan schade ontstaat. De eigenaar van het paard spreekt de WAM-verzekeraar van de automobilist aan voor de schade op grond van artikel 6 WAM. De Rechtbank heeft geoordeeld dat de automobilist niet aansprakelijk is voor de gevorderde schade. Hiertegen is door de eigenaar van het paard hoger beroep ingediend.

Meer lezen

Affectie bij ernstig letsel of overlijden veroorzaakt door een aansprakelijke derde

Een slachtoffer dat (psychisch) letsel heeft opgelopen door bijvoorbeeld een ongeval of mishandeling kan voor zich zelf smartengeld van de veroorzaker vorderen. Wanneer een slachtoffer na een ongeval of mishandeling komt te overlijden, dient volgens de wet (6:106 lid 2 BW) voor overlijden de veroorzaker aansprakelijk te zijn gesteld. Mocht dit niet zijn gebeurd dan kunnen de nabestaanden namens het slachtoffer geen smartengeld meer vorderen. Voor incidenten gepleegd na 1 januari 2019 kunnen nabestaanden van slachtoffers van ernstig blijvend letsel of bij overlijden affectieschade vorderen.

Meer lezen

Rechtbank Amsterdam, 19 mei 2021, door huisarts te weinig te bezoeken wordt causaal verband doorbroken.

Op 15 januari 2006 laat een passagier in een vliegtuig op Schiphol een bagagestuk op het hoofd van een medepassagiere welke op haar stoel zat vallen. Zij heeft hierdoor klachten opgelopen in de vorm van vergeetachtigheid, concentratieproblemen, sneller vermoeid zijn, duizeligheid, angst voor flauwvallen en last van geluiden. Dat na lang procederen gelijk krijgen over de aansprakelijkheid niet gelijk betekent dat de schade ook over al die jaren loopt, laat deze zaak ons duidelijk zien.

 

Meer lezen
1 2 3 11