Aansprakelijk stellen na overlijden

Aansprakelijk stellen na overlijden

Ongeval melden

Onze letselschadespecialist neemt vrijblijvend telefonisch contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Aansprakelijk stellen na overlijden

Na overlijden van een slachtoffer is het mogelijk om als nabestaanden de aansprakelijke partij aan te spreken. Dit is waarschijnlijk niet het eerste waar u aan denkt als u een familielid of geliefde kwijtraakt, maar toch is het belangrijk dit proces in gang te zetten. Zeker als het slachtoffer de kostwinner van het gezin is, dan kan het overlijden van die persoon grote financiële gevolgen met zich brengen.

Dit recht op schadevergoeding na overlijden geldt overigens niet voor alle nabestaanden. In de wet is geregeld dat de wettige echtgenoot (dus niet wanneer u gescheiden bent) en minderjarige kinderen hiervoor in aanmerking komen. Andere bloed- of aanverwanten, niet getrouwde partners en pleegkinderen komen slechts in aanmerking voor een schadevergoeding indien zij geheel of gedeeltelijk financieel afhankelijk waren van het slachtoffer. Ook moeten zij kunnen aantonen dat ze niet zelf in hun eigen onderhoud kunnen voorzien.

Smartengeld voor het slachtoffer kan alleen door diegene worden geclaimd vóór het overlijden. De wetgever is namelijk van mening dat smartengeld een zeer persoonlijke schadepost is die alleen door (of namens) het slachtoffer zelf geclaimd kan worden. Vervolgens komt dit bedrag dan, na overlijden, via vererving bij de erfgenamen terecht.

Onze advocaten staan u graag bij en zullen namens u de administratieve rompslomp en discussies voeren, zodat u rustig de draad weer op kunt pakken. Voor meer informatie kunt u vrijblijvend contact opnemen met ons kantoor.

Onze service

Wij leveren u rechtshulp met vastberadenheid en betrokkenheid. Onze rechtshulp ziet niet alleen op het beoordelen van de aansprakelijkheid en de schade maar ook op vragen over arbeidsrecht, eigen verzekering of uitkering van het UWV.

Samen goed voor 45 jaar ervaring in letselschade

Gratis als aansprakelijkheid erkend is

Het verhalen van letsel-schade vereist vakkundig aanpak

Wij gaan voor het beste resultaat