mr. R.P. (Rienk) Sijbrandij

Als kleine jongen wilde ik arts worden. Het systeem van loting voor toelating tot de studie Medicijnen heeft voor mij verkeerd uitgepakt en toen heb ik besloten tot de studie Nederlands recht. Achteraf ben ik erg blij met deze speling van het lot.

Als tweedejaars student kon ik parttime gaan werken bij een advocatenkantoor in Amsterdam. Dat kantoor was gespecialiseerd in letselschade en dat bracht me – via een omweg – alsnog in contact met de medische wetenschap. Mijn studie Nederlands recht heb ik met succes afgerond en voorjaar 1996 ben ik als advocaat gaan werken in Amsterdam. Ik kon fulltime aan de slag in de letselschade en kreeg de kans om mijn belangstelling voor medische zaken te combineren met mijn juridische expertise.

Om dichterbij huis te kunnen werken ben ik in 2000 overgestapt naar advocatenkantoor Burgers & Ran te Utrecht. Daar heb ik mijn compagnon Jan de Waard leren kennen. In 2005 hebben Jan en ik besloten tot het oprichten van een eigen kantoor: Sijbrandij De Waard Advocaten.

Wij hebben prachtig werk. Elke persoon is uniek en daarom is elk dossier uniek. De persoonlijke achtergrond en situatie van de cliënt is meer bepalend voor de omvang van de letselschade dan de aard van het letsel. Het is daarom met name belangrijk om mijn cliënt goed te kennen en te begrijpen. Daarnaast moet ik mijn ‘opponent’ goed inschatten: de behandelaars van letselschade bij verzekeraars en de schaderegelaars die worden ingeschakeld om tot een beoordeling en onderhandeling te komen. Behalve vakkennis zijn ervaring en mensenkennis daarom van groot belang. Ik kijk met dankbaarheid terug op de vele jaren dat ik die – cruciale – ervaring heb mogen opdoen. Ik verheug me op wat komen gaat.

De heer mr. R.P. Sijbrandij heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Letselschaderecht (burgerlijk recht, slachtoffers)

Op grond van deze registratie is hij verplicht elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd hoofdrechtsgebied.