Algemeen
17.12.2021
2 min om te lezen

Wat doet een letselschadeadvocaat bij verkeersongevallen?

Wilt u weten wat een letselschadeadvocaat voor u kan betekenen bij een verkeersongeval? SDW Advocaten legt het u uit! Wij zijn namelijk dé expert op het gebied van letselschade en staan u graag bij indien u onverhoopt slachtoffer bent geworden van een verkeersongeval. Dankzij onze jarenlange ervaring en brede kennis hebben wij diverse cliënten al weten te ondersteunen. Dus, wilt u meer weten over de werkzaamheden van een letselschadeadvocaat? Lees dan onderstaande tekst voor een nadere toelichting.

Wat doet een letselschadeadvocaat?

Een letselschadeadvocaat is een gespecialiseerde advocaat op het gebied van letselschade. Onze advocaten maken zich hard om de aansprakelijkheidsdiscussie in uw voordeel te beslechten. Daarna brengen zij de kosten ten gevolge van het ongeval in beeld. Tot slot regelen zij de schadevergoeding waar u na een ongeval aanspraak op maakt. Het is zeer aan te raden om een letselschadeadvocaat in de arm te nemen. Hij of zij kijkt samen met u naar hoe de maximale schadevergoeding verhaald kan worden. Zo brengt een letselschadeadvocaat onder andere in kaart wat uw medische- en reiskosten zijn, bepaalt hij welke schade er optreedt omdat u wellicht minder kunt werken en berekent hij de smartengeldsom voor u. Zodoende stelt hij de letselschade voor u vast.

Wat doet een letselschadeadvocaat bij verkeersongevallen?

U hoopt het nooit mee te maken, maar iedereen kan slachtoffer worden van een verkeersongeval. U kunt dan letselschade oplopen, variërend in ernst. U heeft hoe dan ook recht op het verhalen van de kosten op de schuldige tegenpartij.

Zoals eerder gezegd, het is na een verkeersongeval verstandig om een letselschadeadvocaat in te schakelen. Deze voert onder andere de volgende werkzaamheden voor u uit:

  • Bepalen of u recht heeft op een schadevergoeding. Dat wil zeggen: is het verkeersongeval ontstaan door toedoen van de tegenpartij?
  • Berekenen van uw schadevergoeding, zoals de medische kosten, reiskosten en de smartengeldsom. Ook verhaalt de letselschadeadvocaat deze op de schuldige partij.
  • Contact onderhouden met verzekeraar van de tegenpartij.
  • Indien nodig neemt de letselschadeadvocaat contact op met medisch specialisten, ter ondersteuning van de schadeclaim.
  • De letselschadeadvocaat procedeert voor u, wanneer de tegenpartij niet akkoord gaat met aansprakelijkheid of de claim.

Meer weten over wat een letselschadeadvocaat doet bij verkeersongevallen?

Wilt u meer weten over de werkzaamheden van een letselschadeadvocaat na een verkeersongeval? Neem dan zeker contact met ons op. Wij vertellen u graag meer hierover.

U kunt ons bereiken via het contactformulier, of door een mail te sturen naar info@sdwadvocaten.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 030 – 242 85 99. Wij helpen u graag verder!