Algemeen
17.02.2021
1 min om te lezen

Uitspraak Rechtbank Rotterdam in gijzelingsdrama TBS-Kliniek De Kijvelanden

De Rechtbank Rotterdam kent onze cliënte, die slachtoffer was van een gijzelingsdrama in TBS-Kliniek De Kijvelanden, €5.000,00 als voorschot op de schade toe.

 

Op 12 februari 2021 heeft de Rechtbank Rotterdam Tony van H. veroordeeld tot 6 jaar gevangenisstraf en TBS met dwangverpleging en Cindy S. tot 36 maanden gevangenisstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk. De opgelegde gevangenisstraf is maar liefst de helft van de eis van de officier van justitie.

 

Eén van de slachtoffers van het gijzelingsdrama werd bijgestaan door de heer mr. M. Treur LSA. In deze zaak is Tony van H. veroordeeld tot het betalen van een smartengeld vergoeding van € 5.000,- plus wettelijke rente. De hoger beroepstermijn van twee weken is nog niet verstreken.

 

Wist u dat de staat op grond van de voorschotregeling de schadevergoeding na 8 maanden nadat het vonnis onherroepelijk is uitkeert aan het slachtoffer? Ofwel het slachtoffer hoeft niet zelf achter het geld aan te gaan en kosten te maken. Het Centraal Justitieel Incasso Bureau (CJIB) zal uiteindelijk wel het geld proberen te incasseren bij de dader.

 

Update: Inmiddels is bekend geworden dat er hoger beroep door de dader(s) is ingesteld.
De zaak zal dan ook naar het Gerechtshof gaan, waar de gehele zaak weer wordt
beoordeeld. Wordt vervolgd!