Schadevergoeding
18.08.2022
4 min om te lezen

Schadevergoeding na een mishandeling

Niemand zou mishandeling moeten meemaken, maar helaas is dat voor veel mensen toch het geval. Als u of een geliefde het slachtoffer van mishandeling is geworden, voelt u waarschijnlijk een scala aan emoties, van woede en angst tot verdriet en verwarring. U kunt ook te maken krijgen met lichamelijk letsel. Hoewel het leed soms niet in geld is uit te drukken, is het belangrijk dat u weet dat u na een mishandeling aanspraak maakt op een schadevergoeding. SDW Advocaten staat u hierin graag bij. Wilt u meer weten over waar u aanspraak op maakt na een mishandeling? Lees dan onderstaande tekst voor een nadere toelichting.

Letselschade na mishandeling

Mishandeling kan overal gebeuren, op elk moment. Het kan een willekeurige daad van geweld zijn of het kan iets zijn dat met voorbedachte rade gebeurde. Ongeacht de omstandigheden is mishandeling een ernstig misdrijf en de slachtoffers verdienen gerechtigheid.

Als je aangerand werd, is het belangrijk dat u meteen medische hulp zoekt. Zelfs als u denkt dat u niet ernstig gewond bent, is het altijd het beste om het zekere voor het onzekere te nemen. Nadat u een arts gezien hebt, wilt u misschien met een ervaren letselschade advocaat spreken die u kan helpen u juridische mogelijkheden te begrijpen en je rechten te beschermen.

Als u of iemand in uw omgeving het slachtoffer is geworden van een mishandeling, is het belangrijk te weten dat u er niet alleen voor staat en dat er mensen zijn die u kunnen helpen. Dit artikel geeft informatie over wat u moet doen als u gewond bent geraakt als gevolg van een mishandeling.

Wat is de definitie van mishandeling?

Mishandeling wordt gedefinieerd als een criminele daad waarbij iemand een andere persoon opzettelijk pijn doet, zonder diens toestemming. Dit kan lichamelijk geweld, seksueel geweld, of zelfs bedreiging met geweld zijn. Helaas komen mishandelingen vaker voor dan we zouden willen denken, en ze kunnen ernstige gevolgen hebben voor het leven van de betrokkenen.

Als u het slachtoffer van een mishandeling bent geworden, is het belangrijk onmiddellijk medische hulp te zoeken. Zelfs als u denkt dat u niet ernstig gewond bent geraakt, is het altijd beter het zekere voor het onzekere te nemen. Als u eenmaal een dokter gezien hebt en u ervan verzekerd bent dat er geen ernstige verwondingen zijn, kunt u gaan nadenken over volgende stappen.

Een schadevergoeding voor slachtoffers van mishandeling

Als u het slachtoffer bent geworden van mishandeling kunt u de schade claimen bij de schuldige. Deze schadevergoeding wordt ook wel smartengeld genoemd en omvat een ‘compensatie’ voor al het leed dat u is aangedaan. De hoogte van de schadevergoeding is ook van meerdere zaken afhankelijk, waaronder:

  • de aard en ernst van het (blijvende) letsel;
  • de gevolgen in het dagelijks leven (denk aan hobby’s, ziekte etc..);
  • Is er sprake van blijvende lichamelijke beperkingen en / of littekens etc..?
  • De duur van het herstel.

Na een mishandeling verdient u gerechtigheid en compensatie. Schadevergoeding, inclusief smartengeld, erkent de fysieke en emotionele impact van uw ervaring. Bij SDW Advocaten richten we ons op het maximaliseren van deze compensatie, rekening houdend met de ernst van het letsel, de impact op uw leven, en het herstelproces. Onze expertise in het claimen van schadevergoeding bij mishandeling zorgt ervoor dat uw leed erkend wordt en dat u financiële ondersteuning krijgt voor uw herstel.

Wat moet ik doen na een mishandeling?

Graag leggen wij u stapsgewijs uit wat het verstandigst is om te doen nadat u slachtoffer bent geworden van een mishandeling.

  1. Breng uzelf in veiligheid. Uw veiligheid staat immers voorop. Bel daarna zo snel mogelijk de politie en doe aangifte. Vraag om een kopie van uw aangifte.
  2. Zoek onmiddellijk medische hulp.
  3. Indien mogelijk maak foto’s van de situatie en uw letsel. Dit zal u helpen bij het verhalen van de schade op de schuldige. Zo krijgt u eerder waar u recht op hebt.
  4. Houd gedetailleerd bij welke kosten u als gevolg van de mishandeling maakt. Denk aan medische kosten, verloren inkomsten en andere kosten. Deze gegevens worden gebruikt om de hoogte van de schadevergoeding te berekenen.
  5. Neem contact op met een letselschadeadvocaat. Deze staat u gedurende het gehele traject bij en heeft de kennis en ervaring om uw belang maximaal te behartigen. Uiteraard staat SDW Advocaten u graag bij, indien u onverhoopt het slachtoffer bent geworden van een mishandeling. Wij spannen ons tot het uiterste in om u door deze moeilijke tijd te helpen.

Vragen of opmerkingen?

Bent u het slachtoffer geworden van een mishandeling. Twijfel niet en neem zo snel mogelijk contact met ons op, zodat wij u direct kunnen helpen uw leven weer op te pakken. Dit kan via ons contactformulier. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 030 – 242 85 99, of stuur een mail naar info@sdwadvocaten.nl. Wij zijn u graag zo snel mogelijk van dienst.