Algemeen
15.06.2021
1 min om te lezen

Rechter kent substantieel voorschot toe, terwijl andere rechter de schade nog moet beoordelen.

In deze zaak wordt de verzekeraar door de Rechtbank Rotterdam gesommeerd om een substantieel voorschot te betalen, terwijl over de precieze hoogte van de schade nog geen duidelijkheid bestaan. De rechter moet zich daar in de bodemprocedure nog over uitlaten.

 

 

Het slachtoffer in deze zaak stond te wachten voor het rode stoplicht en werd door een vrachtauto van achteren aangereden. Hierbij heeft het slachtoffer onder meer nek- en rugklachten opgelopen. Na vier onafhankelijk onderzoeken door deskundigen is gebleken dat het slachtoffer beperkingen blijft houden. Bijzonder is dat het slachtoffer, ondanks zijn klachten, met een rugzak naar Santiago de Compostella is gelopen (de totale afstand beslaat 780 km).

 

HDI ( de verzekeraar van de vrachtauto) heeft verzuimd om op het juiste moment adequate vragen te stellen aan de deskundige. Daarnaast is het slachtoffer voor het ongeval wel eens behandeld aan zijn nek waarvoor hij overigens niet de huisarts heeft bezocht.

 

Er wordt een totaal van €2,2 miljoen aan schadevergoeding gevorderd in de hoofdzaak (bodemprocedure) en een voorschot van €1.000.000,-. De hoofdzaak moet nog worden behandeld. De schade tot en met heden wordt door de rechter vastgesteld op ruim €500.000,-. Na aftrek van een eerder overgemaakte voorschot resteert ruim €250.000,-. Verzekeraar HDI moet gelijk het geld overmaken.  Het is nu wachten op de uitkomst van de hoofdzaak.