Schadevergoeding
04.04.2023
1 min om te lezen

Passagiers krijgen letselschade vergoed na ongeval met letsel

Passagiers in de trein, metro of tram (of bijv. veerpont) krijgen hun letselschade vergoed op grond van de vervoersregeling zoals vastgelegd in boek 8 van het Burgerlijk Wetboek, ongeacht of een partij wel of niet aansprakelijk is. Hieronder vallen ook de kosten van juridische bijstand. Het slachtoffer kan gratis een advocaat in de arm nemen. Vaak zijn er meerdere mogelijkheden om de schade te verhalen als bijvoorbeeld het ongeval is veroorzaakt door een automobilist. De vervoersmaatschappij kan dan de schade op haar beurt weer verhalen op de verzekeraar van de auto.

Van belang is dat bewijs goed wordt verzameld dat kan worden aangetoond dat het slachtoffer passagier was. Tegenwoordig kan dit eenvoudig worden aangetoond door een uitdraai te maken van de de OV-chipkaart dat er is ingecheckt.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen met één van onze advocaten via 030 242 85 99. U kunt ook uw telefoonnummer op de website achterlaten dat wij u terugbellen op het door u gekozen tijdstip. Dit kan ook in de avonduren.

SDW Advocaten