Verkeersongevallen
18.08.2022
3 min om te lezen

Letselschade na een aanrijding

In de nasleep van een aanrijding worden slachtoffers vaak geconfronteerd met dure medische rekeningen, verloren loon en andere schade. Als u gewond bent geraakt bij een ongeluk, vraagt u zich misschien af hoe u te werk moet gaan bij het indienen van een claim voor schadevergoeding. In onderstaande tekst leggen wij dit graag aan u uit.

 

Een letselschadeclaim na een aanrijding indienen

Letselschadeclaims kunnen worden ingediend na een aanrijding die lichamelijk of psychisch letsel tot gevolg heeft gehad. Als u bij een aanrijding betrokken bent geweest en meent dat u daardoor geleden hebt, kunt u misschien een letselschadeclaim indienen.

De hoogte van de schadevergoeding die u zou kunnen krijgen, hangt af van de ernst van uw verwondingen en de impact die ze op uw leven hebben gehad. In sommige gevallen is het ook mogelijk een schadevergoeding te eisen voor gederfde inkomsten en andere kosten.

Als u een letselschadeclaim wilt indienen, is het belangrijk dat u zo snel mogelijk juridisch advies inwint. Een letselschadeadvocaat zal u kunnen adviseren over de kracht van uw zaak en u helpen bewijsmateriaal te verzamelen. Hij of zij kan ook namens u met de tegenpartij onderhandelen en u zo nodig voor de rechter vertegenwoordigen.

Het proces van het indienen van een letselschadeclaim kan ingewikkeld en tijdrovend zijn, dus is het belangrijk een advocaat te kiezen die ervaring op dit gebied heeft. Bij SDW Advocaten hebben we een team van gespecialiseerde letselschadeadvocaten die u kunnen helpen de schadevergoeding te krijgen die u verdient. Wij bieden gratis eerste consultaties, dus aarzel niet om vandaag nog contact met ons op te nemen.

Wat te doen na een aanrijding met letselschade?

Als u betrokken bent geweest bij een auto-ongeluk, zijn er een paar dingen die u moet doen om ieders veiligheid te garanderen en uw rechten te beschermen. Wij zetten deze graag stapsgewijs voor u op een rij:

  1. Ten eerste, als u kunt, zet u uw voertuig aan de kant van het verkeer. Dit helpt verdere aanrijdingen te voorkomen en maakt het gemakkelijker voor hulpverleningsvoertuigen om ter plaatse te komen. Als u uw voertuig niet kunt verplaatsen, zet dan uw alarmlichten aan, zodat andere bestuurders weten dat ze de omgeving moeten mijden.
  2. Ten tweede, controleer uzelf en uw passagiers op verwondingen. Als iemand ernstig gewond is, bel dan onmiddellijk 112. Als niemand ernstig gewond is, maar er zijn wat lichte verwondingen of ongemakken, wilt u misschien toch 112 bellen, zodat ze de situatie kunnen beoordelen en beslissen of er een ambulance nodig is.
  3. Ten derde, wissel informatie uit met de andere bestuurder. U zal zowel verzekeringsinformatie als contactinformatie moeten uitwisselen. Het is ook een goed idee om het kentekennummer van het andere voertuig te noteren voor het geval er later onenigheid ontstaat over wie schuld had aan de botsing.
  4. Ten vierde, probeer kalm te blijven en vermijd ruzie te krijgen met de andere bestuurder. Boos of overstuur worden zal de situatie alleen maar erger maken en mogelijk tot verdere problemen op de weg leiden.
  5. Tenslotte, als alles op de plaats van het ongeval geregeld is, zorg er dan voor dat u contact opneemt met uw verzekeringsmaatschappij en indien nodig letselschadeadvocaat. Bewaar al uw documentatie van het ongeval op één plaats, zodat u alles direct bij de hand hebt wanneer u dit nodig hebt. SDW Advocaten staat u graag bij in het traject na de aanrijding!

Meer weten over letselschade na een aanrijding?

Wilt u meer weten over letselschade na een aanrijding, of hoe wij u kunnen helpen na het ongeluk? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@sdwadvocaten.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 030 – 242 85 91. Wij helpen u graag verder.