Verkeersongevallen
20.04.2023
2 min om te lezen

Hoogste toename verkeersdoden in 14 jaar

Ouderen aan Infuus

Het aantal verkeersdoden van met name fietsers op leeftijd is zorgwekkend toegenomen. In 2022 zijn er 291 fietsers om het leven gekomen, het hoogste aantal sinds 1996. Uit cijfers van het CBS blijkt dat het aantal doden onder 75-plussers op de fiets is gestegen van 94 in 2021 naar 150 in 2022. Opvallend is te noemen dat een kwart van de fietsers is overleden zonder dat er een aanrijding of botsing heeft plaatsgevonden. In 2022 zijn 737 mensen om het leven gekomen na een verkeersongeval, 155 meer doden ten opzichte van 2021.

Elke dode of gewonde is er één te veel. Wat nu precies de oorzaak is van de toename is niet geheel duidelijk. Nederland heeft als streven om in 2050 op nul verkeersslachtoffers uit te komen.

Als er sprake is van kans op overlijden dan dient u met SPOED contact op te nemen met een advocaat. Dit zal hieronder worden toegelicht.

SDW Advocaten is zeven dagen in de week tot 22.00 uur bereikbaar (in het weekend en na 17.00 uur kunt u uw telefoonnummer achterlaten via het contactformulier, dan wordt u direct teruggebeld). 

SDW Advocaten staat slachtoffers bij ten gevolge van onder meer een (dodelijk) verkeersongeval. Als er sprake is van zeer ernstig letsel en de kans bestaat dat het slachtoffer mogelijk komt te overlijden dan is het van belang dat u met spoed contact opneemt met een letselschade advocaat. Voor overlijden dient de veroorzaker van het ongeval aansprakelijk te worden gesteld. Gebeurt dit niet, dan kunnen de nabestaanden geen smartengeld vorderen namens het slachtoffer (zoals vermeld in artikel 106 lid 2 van boek 6 van het Burgerlijk Wetboek). Van belang is dat u zo spoedig mogelijk in het bezit komt van het kenteken van het betrokken voertuig. Met het kenteken kunnen wij de verzekeraar achterhalen en verzenden wij de aansprakelijkstelling.