Verkeersongevallen
22.03.2022
3 min om te lezen

De verzekeraar van de automobilist wijst mijn schadeclaim af, wat nu?

U bent slachtoffer geworden van een aanrijding en heeft een schadeclaim bij de verzekeraar van de tegenpartij ingediend. Echter, deze claim wordt afgewezen. Wat moet u nu doen? SDW Advocaten legt het graag aan u uit. Wij zijn dé expert op het gebied van letselschade en de aansprakelijkheidsprocedure bij dergelijke gevallen. Dus, wilt u hier meer over weten? Lees dan onderstaand artikel voor een nadere toelichting.

Een schadeclaim indienen na een aanrijding

Nadat u bent aangereden moet u de schuldige zo snel mogelijk aansprakelijk stellen. Als slachtoffer moet u bewijs verzamelen om aanspraak te maken op een vergoeding van de schade. Het is daarom verstandig om direct na het ongeluk een arts te bezoeken, zodat u meteen kan starten met documenteren. Zo kunt u een causaal verband tussen het ongeluk en uw letselschade aantonen.

Het is zeer aan te raden om een letselschadespecialist in de arm te nemen indien u slachtoffer bent geworden van een aanrijding. Ook wanneer de tegenpartij aansprakelijkheid erkent, is dit een verstandig besluit. De afhandeling van letselschadezaken is namelijk complex en neemt een lange tijd in beslag.

Mijn schadeclaim wordt afgewezen, wat moet ik nu doen?

Regelmatig worden schadeclaims door de tegenpartij afgewezen. Soms wordt hier geen reden voor gegeven, of zegt de verzekeraar een andere mening te hebben over het verloop van het ongeluk. Een letselschadespecialist kan u helpen om de opgelopen schade tóch op de tegenpartij te verhalen. Slachtoffers van een aanrijding komen namelijk wel degelijk in aanmerking voor een schadevergoeding. Sterker nog, een automobilist is meestal voor minimaal 50 procent aansprakelijk indien hij of zij een zwakke verkeersdeelnemers (fietsers, voetgangers) ouder dan 14 jaar aanrijdt.

Indien uw schadeclaim wordt afgewezen, moet u opnieuw bewijs leveren om de tegenpartij aansprakelijk te stellen. Als u een letselschadespecialist heeft ingeschakeld, zal deze voor u aan de slag gaan. Heeft u geen letselschadespecialist in de arm genomen? Dan is het zeer aan te raden om dit wel te doen. Hij of zij is gespecialiseerd in de aansprakelijkheidsprocedure rondom verkeersongevallen en beschikt over de juiste aanpak om toch nog een schadevergoeding te ontvangen.

SDW Advocaten en de afwikkeling van een schadeclaim

SDW Advocaten ondersteunt u graag gedurende het gehele aansprakelijkheidstraject, dus óók wanneer uw schadeclaim wordt afgewezen. Wij zetten alles op alles om uw belang maximaal te behartigen. Kiest u voor SDW Advocaten, dan kiest u voor:

  • Uitgebreide expertise op het gebied van letselschade en de aansprakelijkheidsprocedure;
  • Een team aan zeer ervaren letselschadeadvocaten;
  • Laagdrempelig contact;
  • Heldere communicatie.

Wij ontzorgen u van A tot Z, zodat u zich kunt focussen op uw herstel. Bovendien verhalen wij onze kosten op de aansprakelijke partij. Uw belang staat op de eerste plaats!

Vragen of opmerkingen?

Heeft u vragen of opmerkingen? Neem dan gerust contact met ons op! Wij vertellen u in een vrijblijvend gesprek over de mogelijkheden. Twijfel daarom zeker niet om ons te benaderen.

U bereikt ons eenvoudig via het contactformulier of door een mail te sturen naar info@sdwadvocaten.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar op 030 – 242 85 91. Wij helpen u graag verder!