Verkeersongevallen
18.03.2022
2 min om te lezen

Aangereden in scootmobiel, wat nu?

Bent u aangereden in uw scootmobiel, bijvoorbeeld door een automobilist? En wilt u weten of u recht heeft op een schadevergoeding? SDW Advocaten legt u dit graag uit! Wij zijn namelijk dé expert op het gebied van letselschade en hebben vele slachtoffers van verkeersongevallen al verder weten te helpen. Dus, wilt u meer weten over wat u moet doen als u aangereden bent in uw scootmobiel? Lees dan onderstaande tekst voor een nadere toelichting.

Ongeval met scootmobiel

Bij een ongeval met een automobilist heeft u recht op een volledige schadevergoeding, indien het ongeluk compleet buiten uw schuld lag. Hebben u en de automobilist beiden schuld aan het ongeluk? Dan heeft u recht op een gedeeltelijke schadevergoeding van uw letselschade. Indien u als enige schuld heeft aan het ongeluk kunt u geen aanspraak maken op een schadevergoeding.

Als bestuurder van een scootmobiel valt u onder de sterke verkeersdeelnemers, omdat u een gemotoriseerd voertuig bestuurt. Dit maakt de bestuurder van een scootmobiel juridisch kwetsbaar. Hij of zij is immers niet beschermd door een omhulsel, zoals bij een auto, maar is ook niet beschermd door de status van zwakke verkeersdeelnemer. Als scootmobielbestuurder moet u in het verkeer daarom extra goed opletten en dient u WAM-verzekerd te zijn.

Feiten over ongevallen met scootmobielen

Er zijn de afgelopen jaren steeds meer meldingen over verkeersongelukken met scootmobielen. Dit komt door een toename van het aantal scootmobielen. Zo zijn in 2015 maar liefst 2700 mensen op de SEH terechtgekomen na een ongeval met een scootmobiel en dienden 800 in het ziekenhuis te worden opgenomen. Er wordt daarom veel onderzoek gedaan naar hoe de veiligheid van scootmobielen verbeterd kan worden, bijvoorbeeld naar de implementatie van een scootmobielrijbewijs.

Meer weten over aanrijdingen met een scootmobiel?

Wilt u meer weten over wat te doen nadat u in uw scootmobiel bent aangereden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via ons contactformulier, of door een mail te sturen naar info@sdwadvocaten.nl. Ook zijn wij telefonisch bereikbaar, namelijk op 030 282 85 99. Wij helpen u graag verder!