Uw claim voor een zorgeloze toekomst

Whiplash

Heeft u bij een verkeersongeval een whiplash opgelopen? SDW Advocaten helpt u graag bij het aansprakelijk stellen van de veroorzaker en het verhalen van het volledige schadebedrag.

Wat is een whiplash?

Een whiplash ontstaat wanneer uw hoofd met grote kracht een abrupte heen-en-weer beweging maakt. Denk hierbij aan dezelfde beweging die een zweep (whip) maakt. Een whiplash komt vaak voor bij slachtoffers van een kop-staart botsing. De symptomen van een whiplash bestaan meestal uit:

  • Pijn aan de nek en het moeilijk kunnen bewegen van de nek en schouders;
  • Hoofdpijn;
  • Rugklachten.

Ook kan een whiplash in sommige gevallen leiden tot tintelende vingers en een verminderde concentratie. De symptomen van een whiplash kunnen direct na het ongeval optreden, maar ook na enkele dagen tot weken merkbaar worden.

Een whiplash is op een röntgenfoto nauwelijks aan te tonen, wat verzekeraars vaak aandragen als beweegreden voor het niet of ontoereikend uitkeren van een gepaste schadevergoeding. Dit terwijl u hier vaak wel recht op heeft. SDW Advocaten staat u hierin graag bij.

Wat te doen bij een whiplash als gevolg van een verkeersongeval?

Na een whiplash kunt u het beste, ten behoeve van uw eigen gezondheid en verzekeringstechnisch, de volgende stappen ondernemen:

  • Ga onmiddellijk naar uw huisarts of de spoedeisende hulp en doe gedetailleerd verslag van uw klachten. Vraag uw (huis)arts of hij/zij deze klachten op papier kan zetten.
  • Zorg dat u voortdurend onder behandeling blijft, ook bij de lichtste klachten.
  • Schakel zo snel mogelijk een letselschadeadvocaat in voor consult en verdere vervolgstappen.

Vragen omtrent een whiplash?

Bent u slachtoffer geworden van een verkeersongeluk? En heeft u daarbij een whiplash opgelopen? Twijfel niet om contact met ons op te nemen! SDW Advocaten voorziet u graag van advies omtrent het verhalen van de schade en andere kosten.