Onze clienten beoordelen ons met een 
4
 uit de 5 sterren.

Wat te doen bij een aanrijding?

Wat te doen bij een aanrijding?

Ongeval melden

Onze letselschadespecialist neemt vrijblijvend telefonisch contact met u op.

"*" geeft vereiste velden aan

Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Bent u het slachtoffer geworden van een aanrijding?

En wilt u de schade op de tegenpartij verhalen? SDW Advocaten staat voor u klaar! Wij helpen u graag bij het eisen van de maximale schadevergoeding van de schuldige partij. Echter, direct na het moment van het ongeluk zijn er een aantal belangrijke zaken om rekening mee te houden. In onderstaand artikel leest u wat van belang is in dergelijke, hectische situaties.

Zaken die van belang zijn bij een verkeersongeval

De situatie direct na een aanrijding kan intens zijn. Dit is uiteraard afhankelijk van de ernst van het ongeval. Hoe dan ook is het belangrijk om op de volgende manier te handelen na een verkeersongeval:

 1. Breng eerst uzelf in veiligheid. Probeer niet in paniek te raken, dan behoudt u het overzicht en kunt u adequater handelen. Probeer gewonden te helpen, maar verplaats deze niet.
 2. Is er sprake van ernstige verwondingen of een dreigende situatie? Bel dan direct 112.
 3. Handel de-escalerend. Probeer heftige discussie of ruzie met de tegenpartij te voorkomen.
 4. Maak foto’s van de situatie en uw (letsel)schade.
 5. Wanneer de betrokken voertuigen het overige verkeer blokkeren, verplaats deze dan indien mogelijk. Gebruik een gevarendriehoek om het overige verkeer te waarschuwen.
 6. Deel uw gegevens met die van de andere partij. Denk hierbij aan naam, adres, telefoonnummer en kenteken. Zorg bovendien voor een correct ingevuld schadeformulier. Het doorrijden na een aanrijding zonder gegevens uit te wisselen, is volgens de wet strafbaar. Denk ook aan het opvragen van eventuele camerabeelden, bijvoorbeeld in een parkeergarage.
 7. Probeer getuigen en hun gegevens te verzamelen. Vraag of zij een situatieschets van de aanrijding schriftelijk willen maken. Dit is van belang voor het afhandelen van de schadevergoeding. Het verzamelen van zo veel mogelijk informatie is essentieel voor het aansprakelijk stellen van de schuldige partij en het verhalen van een gepaste schadevergoeding. Hierdoor is er achteraf minder ruimte voor discussie en een langdradig proces.
 8. Ga na deze stappen onmiddellijk naar de huisarts en laat u controleren op de opgelopen letselschade.

Waarom SDW Advocaten inschakelen bij letselschade na een aanrijding?

Het is ten zeerste aan te raden om een letselschadespecialist in te schakelen voor het verhalen van letselschade na een aanrijding. Een deskundige op dit gebied kan namelijk helder maken welke schadeposten er zijn. Ook kan een letselschade-expert u helpen bij het verhalen van de vergoeding op de tegenpartij.

De advocaten van SDW beschikken over ruime ervaring en uitgebreide kennis over letselschade en de aansprakelijkheidsprocedure na een aanrijding. Als u slachtoffer bent geworden van een aanrijding en hier bijvoorbeeld nekpijn of een whiplash aan over heeft gehouden, helpen wij u graag bij het verhalen van de schade op de tegenpartij!

De voordelen van SDW Advocaten zijn onder andere:

 • Wij beschikken over een groot enthousiasme en gedrevenheid om het onderste voor u uit de kan halen;
 • De advocaten van SDW zijn zeer deskundig en beschikken over jarenlange ervaring in het werkveld;
 • Wij zijn gemakkelijk te bereiken en toegankelijk;
 • Wij denken actief met u mee en houden rekening met de hectische situatie waarin u zich mogelijk bevindt.

Onze service

Wij leveren u rechtshulp met vastberadenheid en betrokkenheid. Onze rechtshulp zit niet alleen op het beoordelen van de aansprakelijkheid en de schade maar ook op vragen over arbeidsrecht, eigen verzekering of uitkering van het UWV.

Samen goed voor 45 jaar ervaring in letselschade

Gratis als aansprakelijkheid erkend is

Het verhalen van letsel-schade vereist vakkundig aanpak

Wij gaan voor het beste resultaat