mr. T. (Tom) van Harten

“In 2017 heb ik de master Privaatrecht aan de Universiteit Utrecht afgerond. Zowel tijdens de studie als gedurende mijn stages bij verschillende advocatenkantoren is mijn interesse in de advocatuur ontstaan. Tijdens de master heb ik verdiepende vakken in het aansprakelijkheidsrecht gevolgd en ben ik in aanraking gekomen met letselschade. Vooral de combinatie van het juridische- en het medische aspect in de letselschade spreekt mij erg aan.

In de letselschade staat het contact met de cliënt centraal. Achter elke zaak zit een persoonlijk verhaal en het geeft mij voldoening om mensen met een juridisch geschil adequaat te helpen. Slachtoffers hebben al genoeg geleden en het is mijn taak om te zorgen dat zij hun leven weer kunnen oppakken. Ik zal de confrontatie met de wederpartij niet uit de weg gaan, maar uiteindelijk staat het belang van de cliënt voorop.

Sinds januari 2021 ben ik werkzaam bij SDW Advocaten. Mijn praktijk is gericht op het bijstaan van slachtoffers van met name verkeers- en bedrijfsongevallen en medische fouten. Daarnaast heb ik in 2021 de opleiding slachtoffer- en letselzaken gevolgd om ook benadeelden partijen of nabestaanden in strafzaken te kunnen bijstaan. Ik sta hierdoor regelmatig slachtoffers van ernstig gewelds- en zedenzaken bij. Verder ben ik lid van de Vereniging Jonge Professionals Personenschade (VJPP).