Uw claim voor een zorgeloze toekomst

Ander arbeidsongeval

Tijdens het werken gebeuren er dagelijks vele kleine en grote ongevallen die (kunnen) leiden tot blijvend letsel. Ervaring en routine leidt tot onvoorzichtigheid zodat een ongeluk op de loer ligt. Werkdruk en tijdsdruk leidt tot gevaarlijke situaties.

Is uw werkgever tekort geschoten in zijn zorgverplichting tegen u als werknemer, dan is hij aansprakelijk voor de schade als gevolg van dit ongeval. Juist in gevallen van werken onder druk of routinematige opdrachten wordt van de werkgever extra inspanning verwacht om veilig werken te bevorderen en daarop toe te zien. Laat uw werkgever dat na, dan moet hij uw schade vergoeden.

Stappenplan

  1. Valpartij van steiger, trap of ladder
  2. Vinger of hand in (zaag)machine
  3. Aanrijding door heftruck
  4. Valpartij van (defecte) laadklep
  5. Uitgegleden op gladde werkvloer
  6. Letsel doordat er op werkplek voorwerp op je valt
  7. Letsel door gevaarlijke machines
  8. Letsel door verkeersongeval tijdens werk

In al deze gevallen is de werkgever aansprakelijk voor het opgelpen letsel als hij geen of te weinig veiligheidsvoorschriften heeft. Daarnaast moet de werkgever toezien op naleving van deze voorschriften. Laat hij dit na, ook dan is de werkgever aansprakelijk.

Bent u kortom slachtoffer van letsel na een ongeval op het werk, bel ons dan zo snel mogelijk voor een eerste gratis en vrijblijvend advies.