Over Mr. C. van Scherpenzeel

Letselschadeadvocaat

Tijdens mijn studie ‘Management, Economie en Recht’ aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen ben ik in contact gekomen met letselschade en aansprakelijkheidsrecht. Dat was tijdens een stage voor het advocatenkantoor Burgers & Ran in Utrecht. Aansluitend op die stage ben ik in Utrecht blijven werken als juridisch medewerker. Na afronding van mijn HBO studie ben ik Nederlands recht gaan studeren aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Als juridisch medewerker kon ik in de praktijk kennis maken met de verschillende rechtsgebieden die relevant zijn voor letselschade: Aansprakelijkheidsrecht, Arbeidsrecht en Sociaal zekerheidsrecht. Vaak leidt letsel tot arbeidsongeschiktheid en daarmee tot problemen met de werkgever. Ook krijgt een cliënt vaak te maken met het UWV of de gemeente in verband met het recht op een uitkering. Ook daarbij is vaak juridische hulp nodig. Behalve juridische kennis vergt dit werk echter ook een grote feitenkennis, met name op het medische vlak. Vanaf het begin heb ik het ontzettend leuk gevonden om me in medische aspecten te verdiepen.

Na mijn afstuderen in 2007 ben ik begin 2008 als advocaat gaan werken bij Sijbrandij De Waard advocaten. In 2011 heb ik de beroepsopleiding afgerond. In juni 2014 heb ik de post academische specialistenopleiding Personenschade (Grotius Academie) afgerond en sinds het najaar van 2014 ben ik lid van de LSA-vereniging. Daarnaast ben ik lid van de Stichting Werkgroep Artsen en Advocaten (WAA) en van de Advocaten voor Slachtoffers van Personenschade (ASP).

Het geeft grote voldoening om juridische bijstand te verlenen aan mensen met letselschade. Ik streef zoveel mogelijk naar een goede samenwerking met mijn cliënt. Ik heb mijn cliënt nodig om te weten hoe de feiten liggen. Mijn cliënt heeft mij nodig om te weten waar hij staat in juridische zin en wat er moet gebeuren om zijn rechten zeker te stellen. Iedere cliënt heeft zijn eigen verhaal en het op maat bedienen van mijn cliënt neem ik heel serieus.

De heer mr. C. van Scherpenzeel heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:
– Letselschaderecht (burgerlijk recht, slachtoffers)